srijeda, 10. rujna 2008.

I TO SE MORALO DOGODITI...

Nakon četrnaest godina nepobjedivosti prestajemo biti jedina neporažena nogometna reprezentacija na domaćem terenu. Nije to nikakvo iznenađenje - kad dolazi Engleska, to se uvijek može dogoditi. Da se desilo u onoj utakmici prije dvije godine, nitko se ne bi čudio.
No zašto se mora dogoditi na ovakav način?!? Vjerojatno bi izgubili i da nije bilo crvenog kartona, ali možda i ne bi. Ovako nas je jedna nesreća u obrani koštala gola, a jedna sudačka odluka unakazila. Najobičniji start, bez namjere, lakat samo naslonjen, bez udarca. Ljuboš nije namjeravao dati ni žuti karton, a kad je ugledao krv, izvadio je crveni. U najmanju ruku - smiješno! Kad je vidio što je učinio utakmici i nama tim potezom, postao je još smješniji - poništio je čisti gol Englezima za 4:0, a nama poklonio gol - KATASTROFA! Uvijek sam se čudio zašto je taj, ne mogu pronaći bolji pridjev, smiješni Slovak toliko cijenjen sudac - eto...
I dalje mislim da smo moćna reprezentacija i da prvi put imamo dobrog izbornika. Što će reći novinari? To nikog normalnog ne zanima. Johan Cruyff davno je rekao: "Ako si talentiran za nogomet, a imaš i u glavi, možeš postati veliki igrač. Ako si "samo" talentiran, možeš postati dobar igrač. Ako si netalentiran, postat ćeš novinar." Ili sudac... :)

Nema komentara: